Lymfedrainage is een zachte massage die de afvoer van afvalstoffen en lymfe verbetert en de aanmaak van nieuwe lymfevaatjes stimuleert, de organen beter doet werken en de celvernieuwing bevordert.

Wat doet lymfedrainage?

 • Detoxen
  Het lymfestelsel is in het lichaam groter dan het bloedstelsel en kan bijzonder goed afvalstoffen afvoeren. Hierdoor is het uitermate geschikt voor een behandeling bij acne, na operaties en bij een onrustige huid. De zuurgraad van de huid wordt hersteld en de ontstekingen zullen sneller genezen.
 • Vitaliserend
  Het lymfestelsel is bijzonder belangrijk voor ons afweersysteem. Er zijn wel 600 tot 700 lymfeknopen waar alle schadelijke stoffen onschadelijk worden gemaakt door speciale lymfecellen. Mensen die vaak wat onder de leden hebben kunnen baat hebben bij een kuurbehandeling met lymfedrainage.
 • Pijndempend
  Door de monotone ritmische massage op de dikke vezels van het zenuwstelsel wordt in het centrale zenuwstelsel de pijnsensatie gedempt. Zeker na een operatie of bij een ontstoken acne kan dit voor veel verlichting zorgen. Dit fenomeen is ontdekt door de wetenschappers Melzack en Wall.
 • Ontspannend
  De lymfedrainage is een bijzonder ontspannende massage die en grote invloed heeft op de demping van het (ortho)sympathisch zenuwstelsel. Als je, zoals zoveel mensen, het altijd druk hebt dan voel je je na deze massage heerlijk ontspannnen.

Sneller en beter resultaat
Manuele lymfedrainage wordt gebruikt als voor- en nabehandeling van cosmetische ingrepen. Een cosmetische ingreep krijgt een zichtbaar beter en sneller resultaat als deze gecombineerd worden met meerdere lymfedrainagebehandelingen. Daarom verwijzen plastische en cosmetische chirurgen hun cliënten door naar de geregistreerde schoonheidsspecialist. Manuele lymfedrainage is ook uitermate geschikt bij acne, stress en ter ondersteuning van een afslankmethode.

De oplossing voor oedeem
Na een cosmetische ingreep zoals een facelift of een ooglidcorrectie, is de huid en het daaronder liggend weefsel beschadigd. Het lichaam vormt als reactie hierop oedeem. Dit is vocht dat zich ophoopt omdat het niet goed kan worden afgevoerd door de verstopte lymfevaten. Hierdoor worden er ook minder afvalstoffen afgevoerd. Het ontsiert niet alleen maar voelt ook vervelend aan. Dankzij manuele lymfedrainage verdwijnt oedeem.